Skip to content

Welkom bij

Mentaal Gezond
Psychologie

Ons team bestaat uit Denise H., Saskia, Lotte en Denise V. Wij helpen je graag!

Psychische hulp Tilburg

Bij Mentaal Gezond Psychologie kunnen cliënten terecht voor behandeling van milde tot matige mentale klachten zoals depressie, overbelasting, angst, paniek, stress, dwang, fobieën of slaapproblemen. Wij ontvangen je graag in onze huiselijke setting waar je je op je gemak en gezien kunt voelen. Ons team bestaat uit 4 GZ-psychologen. Wij zijn breed opgeleid en hebben allemaal ruime ervaring en affiniteit met allerlei soorten mensen en klachten. De mens achter de klacht vinden wij belangrijk. 

Saskia Meeus-Verschure

Foto Saskia

Saskia Meeus-Verschure

gezondheidszorgpsycholoog

Mijn naam is Saskia Meeus-Verschure en ik ben GZ-psycholoog en praktijkhouder in Tilburg.

In 2004 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg in de klinische gezondheidszorgpsychologie en neuropsychologie. Sindsdien ben ik werkzaam geweest als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg op meerdere terreinen en met verschillende doelgroepen. Ik heb met name gewerkt met mensen met klachten van burnout, stemmingsklachten, angstklachten, werkproblemen, relatieproblemen en verslavingsproblematiek. In 2018 heb ik de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog afgerond en in 2020 ben ik met mijn praktijk Mentaal Gezond Psychologie begonnen. Mijn affiniteit ligt vooral bij het reflecteren op, bespreekbaar maken van en werken met de relatie in het behandelcontact. Ik ben open en recht door zee maar op een sensitieve en afgestemde manier. Samen met iemand onderzoek ik graag patronen die niet (meer) helpend zijn en kan ik er energie van krijgen als het iemand lukt om meer in z’n kracht te komen staan. Naast mijn werk heb ik een man en 3 kinderen met wie ik graag mijn vrije tijd doorbreng en leuke dingen doe. Ook familie en vrienden zijn niet weg te denken uit ons leven. Verder is sport voor mij belangrijk om mijn hoofd goed op orde te houden. Zo normaal als we het vinden om te werken aan onze lichamelijke conditie door middel van voeding, sporten en wandelen, zo weinig staan we er soms nog bij stil dat we ook kunnen werken aan onze mentale veerkracht of persoonlijke ontwikkeling. Juist hierin kan ik een ondersteunende rol spelen. 

Denise Haar-Verhoeven

Foto Denise

Denise Haar-Verhoeven

gezondheidszorgpsycholoog

Ik ben Denise Haar-Verhoeven en werk sinds juli 2023 met veel plezier als GZ-psycholoog bij Mentaal Gezond Psychologie in Tilburg.

Ik ben geboren en getogen in Tilburg, waar ik nog altijd woon met mijn man en twee kinderen. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn gezin of spreek af met vriendinnen om bijvoorbeeld gezellig te lunchen, dineren of naar de bioscoop te gaan. Ik kan genieten van een lange wandeling, rustig een boek lezen, creatief bezig zijn of een spannende film of serie kijken. Balans vind ik belangrijk in mijn leven en ook in mijn behandelingen besteed ik aandacht aan het bereiken van een goede balans tussen bijvoorbeeld werk en vrije tijd, actief zijn en rust nemen, voor anderen klaar staan en goed voor jezelf zorgen, etc.

In 2005 heb ik mijn universitaire master psychologie, richting kinder- en jeugd psychologie, behaald aan de Universiteit van Tilburg. Nadat ik een korte tijd binnen de specialistische en basis GGZ heb gewerkt met kinderen met uiteenlopende problematiek, merkte ik al snel dat ik meer affiniteit kreeg met de ouders van de kinderen, die zelf vaak ook klachten hadden. Daarom ben ik in 2013 de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog, richting volwassenen en ouderen, gaan volgen, welke ik eind 2015 heb afgerond. Sindsdien heb ik brede werkervaring opgedaan binnen zowel de specialistische als basis GGZ. De meeste ervaring heb ik met adolescenten en volwassenen met angst-, paniek-, stemmings- en (ook complexe) traumaklachten en mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Ik werk graag met mensen van diverse leeftijden en geniet ervan als er een goede klik is, waardoor er vaak mooie samenwerkingen ontstaan. Ik vind het mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan het proces dat iemand doormaakt om weer in zijn eigen kracht te komen en hierop leert te vertrouwen.  

Denise van der Veeren-Rits

Denise foto

Denise van der Veeren-Rits

gezondheidszorgpsycholoog

Ik ben Denise van der Veeren en bij Mentaal Gezond Psychologie werkzaam als GZ-psycholoog.

In 2012 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog en in de jaren daarna heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen, jongeren en hun gezinnen die worstelden met verschillende thema’s. In die jaren heb ik ook ontdekt dat ik nóg enthousiaster word van het behandelen van (jong)volwassen cliënten en heb ik deze overstap kunnen maken. Kernwaarden binnen mijn werk als GZ-psycholoog zijn oprechtheid, verbinding, laagdrempeligheid, humor, compassie en mildheid. Ik werk graag met ACT (Acceptance and Commitment Therapy) in mijn behandelingen en maak ook veel gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR en mindfulness.    

Ik woon samen met mijn man en zoontje in Etten-Leur. In mijn vrije tijd ga ik graag met z’n drietjes op pad, houd ik van gezellig samen zijn/eten met familie en vrienden, wegkruipen in een goed boek, sporten en bezig zijn met interieur en inrichting in ons huis. Als het uitkomt kook of bak ik graag, maar in het drukke leven met een jong kindje komt dit er op het moment helaas te weinig van.  

PROFESSIONALITEIT

Bij Mentaal Gezond Psychologie werken alleen maar GZ-psychologen met ruime ervaring op allerlei gebieden. Wij vinden het daarnaast belangrijk dat iemand zich welkom en ontspannen voelt in het contact met ons.

Ontzorgende hulp

Vanaf 2021 heeft Mentaal Gezond Psychologie met vrijwel alle zorgverzekeraars contracten. Daarnaast is het vaak mogelijk om behandelingen deels door je werkgever te laten vergoeden.

Maatwerk BEHANDELING

De belangrijkste methodieken die toegepast worden bij onze behandelingen zijn cognitieve gedragstherapie, ACT, oplossingsgerichte therapie, motiverende gespreksvoering en EMDR.